Fiskehuset Thisted ApS
Der er ikke mange steder, man røger mørksejen. Men, det gør vi. Simpelthen fordi, den har så lækker en struktur og smager så dejlig. At det også er den billigeste koldrøgede fisk, gør vel heller ikke noget? 😊 Og selvom man spiser den ofte (det gør vi :-), så bliver man aldrig træt af den.
Mørksej er i det hele taget ikke så kendt på Sjælland, men det er en skam, for det er en dejlig fisk, også som fersk. Men, når det er den billigeste torskefisk, så er det både pga. de mængder, den landes i, men også pga. den er lidt grå i kødet, men det klæder den bare som koldrøget.
Vi håndskærer selv fileterne af den friske fisk fra Nordsøen, og vi tørsalter og røger den over renset bøgesmuld i ca. 1 døgn. Den får en rigtig flot farve, og den er let at skære i flotte skrå skiver (begynd fra halen af).
Den kan i øvrigt anvendes, som man anvender koldrøget laks, men da den ikke er så fed, så kan den spises til alle lejligheder, og den smager f.eks. også fortrinlig på f.eks. rugbrød. Uanset brødtype, så drys den med friskkværnet peber og server den f.eks. med æggestand/røræg og purløg – eller bare peber og mayonnaise. Den kan også bruges i tærter og salater m.v.
Stykket/stykkerne her, skærer vi af den bedste og tykkeste del af fileten (uden bugkød), men bemærk, at stykket kan indeholde få nerveben, som er meget lette at se og fjerne.
Holdbarhed (ved maks. 5 gr. C): 14 dage i ubrudt emballage, efter åbning ca. 3-4 dage.
Kan også fryses ved modtagelsen og holde sig i 3 måneder ved min. -18 gr. C.
1 ugentlig mail med ugens gode tilbud.