Bakskuld (saltet, tørret og koldrøget ising)

42,00 kr.1.703,00 kr.

Vestjysk specialitet.

OBS. ved bestilling af 1 stk. eller 2 kg (ca. 10 stk.) udvælger vi de største af vores bakskuld, således at de ligger så tæt på 200g som muligt.
Ved bestilling af 5kg og 10kg sendes bakskuldene i varierende størrelser fra ca. 110-220g.

Vi laver den af en frisk ising. Vi salter den i et døgn. Derefter ovntørres den 1 døgn mere i røgovnen, hvorefter den til slut røges yderligere et døgn. Vægten er nu ca. det halve, og den smager dejlig, men den er meget salt og hård i konsistensen.

Den kan spises, som den er, ved at flå den, og skære fileterne af den (kræver lidt håndelag, men begynd fra midten og ud), og den kan også steges på panden i smør, hvorefter den vil tage noget af vægten på igen og blive blødere i konsistensen. Ved pandestegning anbefaler vi også at flå skindet af inden stegning.

Vil du se, hvordan, vi flår og skærer en bakskuld i filet, så se vores lille videoklip på YouTube lige her

Bemærk, at der laves i dag mange bakskuld-efterligninger, men en ægte bakskuld skal være “tør” i det, netop pga. af hele den lange proces, der giver den helt rigtige smag og faste konsistens. Dermed være ikke sagt, at en røget ising ikke smager godt. Det er bare ikke en bakskuld ;-). I øvrigt er en dabs en saltet og tørret ising. Den er altså ikke røget. Vi udbyder kun bakskuld.

Du kan også finde vores opskrift på bakskuld på vores opskriftsside lige her.

Betalings muligheder stor

Relaterede produkter