Saltfisk (saltet torsk eller lange)

105,00 kr.2.100,00 kr.

Vi laver selv vores saltfisk af lange eller torsk (lange er en rigtig god fisk af torskefamilien, og meget brugt i Sverige til saltfisk).

Vi opkøber den friske torsk/lange på fiskeauktionen, og vi håndskærer nogle fine fileter af den.

Disse fileter har vi igennem en længerevarende salteproces, hvor de til sidst tørsaltes med store mængder stensalt (helt rent salt fra den danske undergrund).

Saltning er en gammel konserveringsmetode fra før køleskabets tid, og når vi anvender denne metode i dag, er det kun for at få den helt specielle gammeldags smag/konsistens frem i fisken.

Ved så hård en saltning, sker der det, at fisken taber min. 20% af sin vægt, fordi saltet fortrænger vandet i fiskekødet, og derved får den den helt unikke struktur, som også – selv efter grundig udvanding af saltet – giver den helt specielle autentiske smagsoplevelse.

Inden vi sender saltfisken til dig, vacuumpakker vi den, så du kan opbevare den uåbnede pose med saltfisken i køleskabet i op til 14 dage inden brug.

Men, ca. 1 døgn (minimum) inden, du skal anvende den, skal du vande den ud i rigeligt vand i en skål i køleskabet.

Du skal skifte vandet 2-3 gange undervejs. Da den er saltet så meget, kan du ikke springe over udvandingen (det går dog stærkere, hvis det sker under rindende vand, men det er jo ikke særlig miljørigtigt).

Bemærk, der kan være ben i stykkerne.

Forskellen på saltfisk og klipfisk er i øvrigt, at klipfisken ikke er saltet så meget. Til gengæld er den lufttørret, og den lugter ja, af klipfisk.

En saltfisk lugter ikke på samme måde så stærkt. Der spises en masse saltfisk i både Spanien og Portugal, hvor man kalder det for bakalau/bacalão, og med afsæt i nogle af deres opskrifter – og vores danske saltfisk, har vi lavet vores helt egen opskrift på en lækker ovnret med saltfisk, kartofler, tomater osv.

Betalings muligheder stor

Relaterede produkter

Fersk fisk
375,00 kr. - 700,00 kr.
Se mere