Torsk med sennepssovs

Torsk med sennepssovs er en traditionel dansk ret. Her er torsken tilberedt i ovn. Det giver en dejlig smag, og så er det nemt.
torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Kartofler:
Tilbered kartoffelbådene i ovnen, som avist på pakningen

Torsk:
Skær torskefileterne i 6 cm brede stykker, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber.
Sæt fisken i ovnen de sidste 10 minutter af kartoflernes stegetid.

Sennepssovs:
Sovsen tilberedes, mens fisk og kartofler steger. Hæld mælk, margarine og mel i en tykbundet gryde, og pisk det sammen under opvarmning. Kog sovsen igennem, og smag til med fiskesennep, salt og evt. lidt eddike.

Tilbehør:
Hak de hårdkogte æg, og anret dem sammen med resten af tilbehøret i skåle ved siden af fisken, når retten serveres.

Ingredienser

Fisk:

Sennepssovs:

  • 5 dl letmælk
  • 15 g margarine
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1-2 spsk. fiskesennep
  • evt. eddike
  • salt

Tilbehør:

  • 1 kg frosne kartoffelbåde
  • 2 hårdkogte æg
  • 2 dl syltede rødbeder
  • 1 dl revet peberrod

Tip til opskriften

I stedet for torsk kan bruges filet af mørksej, lyssej, kuller, kulmule og lange.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad

Kongetournedos_DSC02247_w.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's kongetournedos m/tomatsauce