Spætte med tomatkompot

spaette_med_tomatkompot.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Kartofler:
Sæt vandet til kartoflerne over i en gryde med salt. Skrab kartoflerne, og kom dem i vandet. Kog kartoflerne, mens fisk og tomatkompot tilberedes.

Fisk:
Vend rødspættefileterne i mel blandet med salt og peber. Steg fiskefilterne på en pande i gyldent smør tilsat olie, 2-3 minutter på hver side.

Tomatkompot:
Skær tomaterne i kvarte. Smør en dyb tallerken med smør. Læg tomatbåde og hvidløgsfed i tallerken, krydr med salt og peber, og læg sølvpapir over. Sæt tallerkenen som låg på gryden med kartoflerne de sidste 10 minutter af kogetiden.
Servér fisken med varme kartofler og tomatkompot (tag hvidløget fra inden servering). Pynt med persille, evt. basilikum og citronskiver.

Ingredienser

Fisk:

  • 4-6 rødspættefileter (i alt ca. 600 g)
  • 1 dl hvedemel
  • 1/4 tsk. groft salt
  • peber
  • 20 g smør og 1 spsk. olie

Kartofler:

  • 1/2 liter vand
  • 1 tsk. groft salt
  • 1,2 kg små kartofler

Tomatkompot:

  • 4 store, modne tomater (400 g)
  • 10 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Pynt:

  • 1 citron
  • 1 bundt persille
  • evt. basilikum

Tip til opskriften

I stedet for rødspættefileter kan bruges anden fladfisk, f.eks. rødtunge, skrubbe og ising.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad