Sildehajsbøf med krydret pebersauce

sildehejsboef_med_pebersauce_w.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Hajbøfferne vendes i mel, krydres med salt og friskkværnet peber og steges i 4-5 min. på hver side.

Saucen laves sådan: Det hakkede løg sauteres i smør (det vil sige steges uden at brune) og tilsættes champignon og den knuste peber. Rødvinen og fiskefonden tilsættes og det hele koges ned til cirka halvdelen (du kan købe hjemmelavet fiskefond hos os, men du kan også enten lave den selv eller bruge en fiskebouillonterning). Når det er kogt ned til ca. halvdelen, piskes det kolde smør i små klatter i saucen, der ikke må koge derefter, for så skiller den. Evt. kan man spare på smørret og jævne saucen.

Server med f.eks. ris eller bagt kartoffel og grøntsager, kan f.eks. være gulerødder og broccoli eller rosenkål.

Bonusinfo: Sildehajskød minder meget om kyllinge/kalvekød, det er bare saftigere. Bøfferne fra en sildehaj indeholder i øvrigt heller ingen ben, svinder ikke, og de smager også fortrinligt tilberedt som f.eks. “kylling” i karry, “mørbradbøf” i fad, gullasch osv., blot er tilberedningstiden kortere. Da kødet er meget saftigt, er det også “kød”, som mindre børn kan tygge.

Ingredienser

  • 4 skiver ”bøf” af sildehaj – i alt ca. 600-800 g
  • mel, salt, peber og citronsaft

Saucen:

  • 1 finthakket løg
  • 1 dl champignon i skiver/kantareller
  • 1 spsk. knuste grønne Madagaskarpeber (købes tørrede)
  • 1 dl tør rødvin
  • 2 dl fiskefond
  • 250 g smør
  • kulør
  • mel, salt og friskkværnet peber.

Server med f.eks. ris eller bagt kartoffel og grøntsager, kan f.eks. være gulerødder og broccoli eller rosenkål.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad