Røget makrel med kartoffelsalat og tomatbåde

Denne opskrift er en del af kapitlet “Forskudt aftensmad”.
roget_makrel_med_kartoffelsalat_og_tomatbade.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Kartoffelsalat:
Rør A38 med friskost, revet muskatnød og sennep. Riv løget, klip purløget, og bland det i dressingen. Skær kartoflerne i mindre stykker, og kom dem i dressingen. Smag til med salt og peber.

Tilbehør:
Skær tomaterne i både, og hak persillen.

Stil kartoffelsalat, tomater, persille og makrellerne i køleskabet og “vente”.

Når maden skal spises:
Steg makrellerne på en slip-let-pande i margarine eller smør på skindsiden i ca. 10 minutter.
Servér makrellerne med kartoffelsalat på en bund af grøn salat sammen med tomat og et drys persille.

Ingredienser

Fisk:

Kartoffelsalat:

  • 1/2 liter A38
  • 70 g friskost 15% med hvidløg
  • ca. 1/4 tsk. revet muskatnød
  • 2 tsk. fransk sennep (f.eks. dijon)
  • 1/2 løg
  • 1 bundt purløg
  • ca. 1 kg kogte, kolde, pillede kartofler
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 4 store tomater
  • 1/2 bundt persille
  • grøn salat

Tip til opskriften

Varm evt. makrelfileterne i ovn: Læg makrelfileterne på et stykke sølvpapir med skindsiden nedad, og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200°C i 5-7 minutter. Makrellen er også lækker kold.
Brug evt. en krydret røget makrelfilet eller røget sildefilet.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad