Rødspætteruller med gylden rissalat

Denne opskrift er en del af kapitlet “Forskudt aftensmad”.
rodspatteruller_med_gylden_rissalat.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Gyldne ris:
Kog risene, som anvist på pakningen med gurkemeje i vandet. Skær peberfrugterne i tern, og skær ananasskiverne i mindre stykker. Bland de kogte ris med ananas og peberfrugter.

Dressing:
Pres hvidløget gennem en hvidløgspresser, og bland det med de øvrige ingredienser til dressingen. Vend dressingen i risene.

Rødspætteruller:
Læg rødspættefileterne med skindsiden opad, drys salt og peber på, og pres citronsaft henover. Rul fileterne sammen fra hoved mod halen med skindsiden indad. Læg fiskerullerne i en gryde med ca. 1 cm vand i bunden.
Stil fisken i køleskabet og “vente” sammen med rissalaten.

Når maden skal spises:
Tilsæt salt til vandet. Bring vandet i kog under låg, og kog rullerne i 3 minutter. Tag gryden væk fra varmen, og lad fisken stå i 5 minutter. Servér fiskerullerne på en bund af gylden rissalat.

Ingredienser

Fisk:

  • 600 g rødspættefilet
  • salt og peber
  • ca. 1 spsk. salt (til kogevandet)
  • 1 citron

Gylden rissalat:

  • 4 dl ris
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 grønne peberfrugter
  • 1 stor dåse ananas i skiver (ca. 500 g)

Dressing:

  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. olie (f.eks. olivenolie)
  • 4 spsk. eddike (f.eks. hvidvinseddike)
  • 2 tsk. honning
  • drys af 1/2 fiskebouillonterning

Tip til opskriften

Fiskeruller med gylden rissalat smager fint både varm og kold.
Brug evt. filet af søtunge, rødtunge, skrubbe, skærising eller ising i stedet for rødspættefilet.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad