Rød fiskesuppe

Denne opskrift er en del af kapitlet “Forskudt aftensmad”.
rod_fiskesuppe.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Start med at sætte 3/4 liter vand til suppen over at koge.

Suppe:
Skær gulerødder og porre i tynde skiver. Hak løget groft, og pres hvidløget gennem en hvidløgspresser. Svits grøntsagerne i olie i en tykbundet med hvidløg og timian ca. 2 minutter. Tilsæt de hakkede, flåede tomager, det kogende vand og fiskebouillonterningen. Lad det koge i 5 minutter. Skær fisken i 3 cm brede strimler, mens suppen koger.

Stil fiskestykkerne og suppen i køleskabet og “vente”.

Når suppen skal spises:
Bring suppen i kog. Tilsæt fisk, bring igen suppen til kogepunktet, og tilsæt rejerne. Tag straks gryden af varmen, og smag til med salt og lidt cayennepeber.
Servér groft brød til suppen.

Ingredienser

Fisk:

Suppe:

  • 3/4 liter vand
  • 2 store gulerødder
  • 1 porre
  • 1 stort løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie (f.eks. olivenolie)
  • 1/2 tsk. tørret timian
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • 1 fiskebouillonterning
  • ca. 1/4 tsk. cayennepeber

Tilbehør:

  • 500 g groft brød

Tip til opskriften

Brug evt. filet af rødspætte, laks/regnbuelaks, skrubbe, torsk og lyssej. I stedet for rejer kan bruges muslinger eller andre skaldyr.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad