Ristaffel

Denne opskrift er børnevenlig. “►” indikerer de steder, børnene kan hjælpe.
ristaffel.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Ris:
Kog risene, som anvist på pakningen.

Karrysauce:
Smelt margarinen, og kom karry, løg og mel i. Tilsæt fiskevæde og mælk, pisk det sammen, og kog saucen 2-3 minutter. Vend fiskebollerne i, og smag til med salt og peber. Varm saucen igennem ved svag varme.

Tilbehør:
Anret tilbehøret i små skåle ved siden af fisken, når retten serveres.

Ingredienser

isk:

  • 2 dåser fiskeboller (à ca. 250 g drænet vægt) – Se tippet under fremgangsmåde

Karrysauce:

  • 15 g margarine
  • 1-2 tsk. karry
  • 2 spsk. groftrevet løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2,5 dl væde fra fiskebollerne
  • 2-2,5 dl letmælk
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • 150 g rosiner
  • 1 dåse mandariner
  • 1 glas sød mangochutney
  • 25 g kokosmel
  • 2 bananer i skiver
  • 1 bakke bønnespirer

Tip til opskriften

I stedet for fiskeboller kan bruges fiskefars, der formes til små fiskeboller med en teske og koges i letsaltet vand ca. 3 minutter.
Grundsaucen med fiskeboller (men minus karry) kan blive til et godt, børnevenligt fyld til tarteletter, hvis den tilsættes 2 dl grønne ærter, 2 dl gulerødder i tern og 1-2 spsk. hakket persille.
Prøv også tarteletklassikeren til voksne: 1 portion grundsauce (minus karry), 150 g rejer og 1 dåse asparges.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad