Grillet ørredfilet med nye grøntsager

Grillet_orredfilet_med_nye_grontsager.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Sæt 1 liter letsaltet vand over at koge. Skyl og skrub kartoflerne, og kog dem i vandet.

Grill fisken:
Dup ørredfileterne tørre, drys med salt og peber. Læg fiskene på grillristen, og grill dem 8-10 minutter på skindsiden. Undgå for stærk varme. Bemærk! Skindet spises ikke.

Rygeostsovs:
Klip purløg, og riv radiserne fint. Rør alle ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber.

Tilbehør:
Skær 1 cm rod-ende af de grønne asparges, og kog dem med kartoflerne de sidste minutter af kartoflernes kogetid. Skær tomaterne i halve, og grill dem ved siden af fisken 3-4 minutter på hver side. Servér citron til, og pynt med basilikum.

Fisken kan også steges:
Fisken kan også steges på en pande med 20 g smør ca. 7 minutter på skindsiden.

Ingredienser

Fisk:

  • 6 ørredfileter med skind à ca. 100 g stk.
  • salt og peber

Rygeostsovs:

  • 1/2 bundt purløg
  • 4 radiser
  • 80 g rygeost
  • 2,5 dl tykmælk
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 1,2 kg små, nye kartofler
  • 250 g grønne asparges
  • 4 store tomater
  • salt og peber
  • 1 citron

Pynt:

  • basilikum eller persille

Tip til opskriften

Bemærk at kun filet af fisk med skind kan anbefales til at grille direkte på grillrist. Grill gerne fisken i en fiskegrillrist, som lægges direkte ovenpå grillristen.
I stedet for ørred kan bruges filet med skind af makrel, sild, hornfisk, havkat eller laks.
Bemærk! Ørred kaldes også forel/regnbueørred.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad