Skyl muslingerne og træk evt. skæg af dem. Du skal kun koge de levende muslinger, og du kontrollerer således om de er levende: Muslinger, der ikke lukker sig ved et let slag f.eks. mod køkkenvasken, er døde og smides ud.
Snit alle grønsager og svits dem i olie. Tilsæt tomatpasta, persille, hvidvin, piskefløde og kog op. Derefter tilsættes muslingerne, og de koger i alt ca. 4,5 minutter. Husk at ryste nogle gange undervejs. Smag evt. til med salt.
Muslinger, der ikke har åbnet sig efter dampningen, smides også ud, men ellers sætter du bare gryden på bordet, og øser både muslinger og den gode væde op. Kan selvfølgelig også tallerkenserveres.
1 kg levende blåmuslinger
3 stilke bladselleri
2 gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
3 tsk. koncentreret tomatpasta – evt. salsa, hvis du gerne vil have det lidt stærkere
hakket persille efter smag
2 dl. hvidvin
1½ dl. piskefløde
Server godt brød og evt. kogt pasta til.
1 ugentlig mail med ugens gode tilbud.