FISKEHUSET's kongetournedos m/tomatsauce

Pighaj kaldes også kongeål, og den smager da også kongelig, især hvis den som her får lidt modspil af både bacon og tomat.
Kongetournedos_DSC02247_w.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Bøfferne svøbes i bacon og steges i smør på panden.

Tomatsaucen laves således: Løg og bacon sauteres. Tilsæt fond og tomatpuré. Jævn med meljævning og smag til med salt og peber. Til sidst rundes af med fløde.

Ingredienser

  • 4-8 stk. tournedos (steaks med ben af pighaj) (i alt ca. 700 g)
  • 4 skiver bacon

Tomatsauce:

  • 1 stort løg i tern
  • 100 g bacon i tern
  • ca. ½ liter fond
  • ca. 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • Meljævning
  • Salt og peber
  • Fløde

Serveringsforslag: Råstegte kartofler og en grønsag f.eks. grønne asparges, majs, forårsløg eller broccoli.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad