Fiskeburger med grønt

15 minutter
fiskeburger_med_gront.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Grønt:
Skær agurken i stave, og skær salaten i strimler. Skrub gulerødderne.

Grill fiskeburger:
Hak fileterne til en grov fars med en kniv. Rør farsen med salt, til den samler sig. Riv løget fint, og kom det i farsen med æggeblomme, rasp og citronsaft. Form 8 “bøffer”. Pensl en alubakke med en anelse olie, og sæt den på grillristen over god varme, til olien er varm (ca. 1 minut). Læg “bøfferne” på, og steg dem 5-6 minutter på hver side.

Burgerfyld:
Skær tomat og løg i skiver, og lun burgerbollerne. Kom “bøf” og fyld i bollerne med ketchup og remoulade. Servér med grønt.

“Bøfferne” kan også steges på en slip-let-pande i 15 g gyldent smør tilsat 1 spsk. olie i 4-5 minutter på hver side.

Ingredienser

Fisk:

  • 300 g kullerfilet
  • 300 g laksefilet
  • 1 tsk. salt
  • ca. 1,5 spsk. revet løg
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. rasp
  • 1 spsk. citronsaft
  • olie til pensling
  • 1 alubakke

Grønt:

  • 1/4 icebergsalat
  • 4 tomater
  • 8 nye gulerødder
  • 1/2 agurk

Burgerfyld:

  • 2 store tomater
  • 1 løg (f.eks. salatløg)
  • 8 grove burgerboller
  • 8 salatblade
  • remoulade
  • ketchup

Tip til opskriften

Fiskeburger er et lækkert alternativ til den traditionelle burger. I stedet for kullerfilet kan bruges filet af torsk, mørksej, lyssej, kulmule og hvilling. Tilbered evt. “bøfferne” af én slags fisk i stedet for 2 forskellige.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad