Feriesild med nye kartofler

feriesild_med_nye_kartofler.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Kartofler:
Sæt vandet til kartoflerne over i en gryde med salt. Skyld og gnub de små, nye kartofler godt, og kom dem i vandet. Der må gerne være lidt skræl på nye kartofler. Kog kartoflerne, mens silden anrettes og æblesalaten tilberedes.

Æblesalat:
Skyl æblerne, fjern stilk og kernehus, skær dem i både, derefter i tern. Kom fraichen i en skål, og smag den til med citronsaft, salt og peber. Vend æbleterningerne og hakket dild i dressing.

Sild:
Serveres skåret i passende stykker med varme kartofler og æblesalat.

Ingredienser

Fisk:

Kartofler:

  • 1/2 liter vand
  • 1 tsk. groft salt
  • 1,2 kg små, nye kartofler

Æblesalat:

  • 3 søde, røde æbler
  • 2 dl Cheasy- eller Kløver Fraiche 9%
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 1/2 bundt finthakket dild

Pynt:

  • frisk dild

Tip til opskriften

I stedet for kryddersild kan bruges marinerede sild, kippers eller røgede sild med nye kartofler.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad