Torskerogn kaldes også for “bukser”, da det har en udpræget buksefacon.
Rigtig frisk torskerogn smager bare så godt, og produktet kan slet ikke sammenlignes med dåserogn.
Frisk torskerogn skal bare nydes i den forholdsvis korte sæson, som normalt for rognen fra de bedste vesterhavstorsk falder omkring januar/februar måned (måske lidt før og lidt efter).
Vi sørger for, at du også her kun får den bedste kvalitet, og det er når rognen, ud over at være frisk selvfølgelig, har den perfekte størrelse også (altså ikke så meget hver buks, men rognen indeni buksen).
Torskerognen, vi sender, er naturligvis fra Nordsø-torsk, som jo er bedre kvalitet end torsk fra de indre danske farvande. Det samme gør sig gældende for rognen.
Du koger rognen således: Den pakkes ind i pergamentpapir og simrer i saltet vand i ca. 30-45 min. alt afhængig af størrelse. Se vores helt nøjagtige kogevejledning.
Den kogte torskerogn kan bruges både til varm mad og til madpakken.
En rest kogt rogn egner sig fortrinlig til at blive skåret i skiver og brunet/stegt let på panden, f.eks. som i ovenstående opskrift.
Holdbarhed (ved maks. 5 gr. C): 3 dage fra pakkedato/afsendelsesdato.
Kan også fryses ved modtagelsen og holde sig 3 måneder ved min. -18 gr. C.
1 ugentlig mail med ugens gode tilbud.