Stegt mørksej med lun pastasalat

stegt_morksej_med_lun_pastasalat.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Lun pastasalat:
Kog pasta-pennene, som anvist på pakningen. Kog ligeledes grøntsagsblandningen, som anvist på pakningen, og gerne sammen med pasta-pennene. Lad pasta og grøntsager dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål. Hak persillen groft, og vend den i blandingen.

Dressing:
Pisk eddike, olie, vand, sennep, salt og peber sammen. Vend dressingen i den lune pastablanding.

Stegt mørksej:
Skær fileterne i 6 cm brede stykker. Bland hvedemel og salt, og vend fiskestykkerne i blandingen. Steg fisken på en slip-let-pande i gyldent smør tilsat olie i ca. 4 minutter på hver side. Servér citronbåde til.

Ingredienser

Fisk:

  • 600 g mørksejfilet
  • 1 dl hvedemel
  • 1/4 tsk. salt
  • 15 g smør eller margarine
  • 1 spsk. olie
  • 1 citron

Lun pastasalat:

  • 300 g tørrede pasta-penne
  • 500 g frossen grøntsagsblandning (f.eks. broccoli-blandning)
  • 1 lille bundt persille

Dressing:

  • 1 spsk. eddike (f.eks. rødvinseddike)
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. vand
  • 3 tsk. fransk sennep (dijon)
  • 1/4 tsk. salt
  • peber

Tip til opskriften

Mørksej kan erstattes af lyssej og torsk.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad