Hunstenbideren, som indeholder den dejlige stenbiderrogn, er for løs i kødet til at blive brugt som fersk/røget. Det er derfor hannen vi røger, og den er en delikatesse, når den er blevet flået og røget. Den er forholdsvis fed i kødet, og smager virkelig af noget. Pluk kødet fri for ben, og server den på et stykke brød. Bemærk, der er ikke meget kød på en røget stenbider, men det der er, smager dejligt 🙂 – og både med hensyn til smag og struktur er den meget forskelligt fra andet røget fisk. Bemærk også, at der sidder en hinde omkring kødet, som evt. skal skæres af også, så den er ikke helt så nem af gå til, som f.eks. en røget makrel er, men den smager, som sagt, pragtfuldt, syntes vi, men nogle finder smagen for kraftig.
Stenbiderne vejer lidt forskelligt, så vi har her pakket 2-3 stk. sammen, men vi garanterer som sædvanligt, at minimumsvægten er der.
Bonusinfo: Hanstenbideren kaldes også for rød gris, og hunnen kaldes for blå gris eller kvabso.
Holdbarhed (ved maks. 5 gr. C): 14 dage i ubrudt emballage, efter åbning ca. 3-4 dage. Kan også fryses ved modtagelsen og holde sig i 3 måneder ved min. -18 gr. C.
1 ugentlig mail med ugens gode tilbud.