Torskerogn - bukser - Fiskehusets kogetips

Har du først smagt rigtig kogt torskerogn, også kaldet bukser pga. den udprægede buskefacon, så spiser du nok aldrig dåserogn mere :-) Kogt torskerogn er en hel hovedret i sig selv (f.eks. sammen med kartofler/fiskesennepssauce/grønsager) ligesom den kan være tilbehør til kogt torsk, og så er en rest også fortrinlig til forret/pålæg, ligesom en rest også steges i skiver på panden dagen efter, så er den en ny hovedret. Nyd den i sæsonen, som her i Vesterhavet er på sit højeste omkring januar/februar måned. Vores opskrift på kogt torsk, finder du her
Torskerogn_DSC02344_w.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Pak den ferske torskerogn ind, og kom den i en gryde, og dæk den med vand. Tilsæt kogekrydderierne (eddike, salt og peberkorn – bemærk mål er angivet pr. ½ liter tilsat vand) og bring gryden op at simre (må ikke bulderkoge, for så revner den lettere, men en revnet torskerogn smager dog også godt).

Alt efter størrelse på bukserne, skal de simre i gryden i ca. 25-45 minutter.

Når kernetemperaturen er 70 grader, er torskerognen færdig. Har den ikke fået nok er den blød og eftergivende (og ser rå ud inderst). Får den for meget, bliver den tør og kedelig. Med lidt øvelse kan du også mærke på den, når den er færdig, så “giver den ikke efter mere”.

Ingredienser

  • 600-800 g fersk torskerogn/bukser
  • Pergamentpapir/bagepapir eller evt. en kogepose (brug ikke alufolie, da det afgiver gift til kogevandet og torskerognen)
  • Vand (så torskerognen er dækket), og for hver ½ liter vand tilsætter du følgende kogekrydderier:
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. salt
  • 5 peberkorn

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad