Sildetallerken

Sildetallerken.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

1: Hjemmelavede “stegte” sild

Tænd for ovngrillen. Dup fiskene tørre, drys med salt og peber, og pres lidt citronsaft over. Læg fiskene med skindsiden opad på et stykke sølvpapir penslet med en anelse olie. Grill sildene, til de er gennemstegte (ca. 7 minutter). Sildefileterne kan også steges på en pande.

Lage:
Skær løgene i ringe. Kog alle ingredienser til lagen med det ene løg. Afkøl lagen, og læg fileterne i. Pynt med rå løgringe.
Bemærk! Silden har godt af at trække 8 timer i lagen.

2: Marinerede sild med æble-/peberrodssalat:

Æble-/peberrodssalat:
Hak æblet fint, og bland alle ingredienser til æble-/peberrodssalaten. Servér salaten i en skål ved siden af den marinerede sild. Pynt med 2 store kapersfrugter og løg.

3: Kryddersild med feta:

Fetaost smuldres, løg skæres i skiver, og anrettes på silden. Pynt med oliven.

 

Ingredienser

1: Hjemmelavede “stegte” sild

Lage til “stegte” sild:

  • 2 løg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 2 dl eddike
  • 15 peberkorn
  • 3 laurbærblade

 

2: Marinerede sild med æble-/peberrodssalat:

Æble-/peberrodssalat:

  • 1 rødt æble
  • 2 spsk. revet peberrod
  • 1 dl Cheasy- eller Kløver fraiche 9 %
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1/4 tsk. sukker
  • salt

 

3: Kryddersild med feta:

  • 200 g kryddersild
  • 1 rødløg
  • 16 tern fetaost
  • 12 sorte oliven (uden sten)
  • 4 skiver rugbrød

Tip til opskriften

I stedet for kryddersild og marinerede sild kan bruges sild i diverse saucer og lager.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad