Fiskehusets bakskuld med peberfrugt-røræg serveret med rugbrød

Bakskuld er en Vestjysk specialitet, som vi i Fiskehuset ikke bare sælger lokalt, men også rundt i hele landet. Dette sidste skyldes ikke mindst, at der er mange stjernekokke, der har gjort meget reklame for denne dejlige, men specielle specialitet. Bakskulden er en saltet, tørret og røget ising, og vi laver den helt originalt, og du kan bestille en enkelt bakskuld eller mange lige her Der findes masser af opskrifter på nettet, nogle mere besværlige end andre, men her har vi lavet en god og nem opskrift.
Bakskuld-med-peberfrugt-roeraeg-til-rugbroed_DSC02377_w.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Se vores lille video på YouTube om, hvordan du flår og skærer baskulden i filet. Her er video, hvor Per viser, hvordan du kan få ordnet forsiden af bakskulden, og her er ligeledes en video der viser, hvordan Per flår og skærer fileten af på undersiden

Rørægget laver du således. Bland æg med fløde, peberfrugttern, salt og peber, og kom det på en varm pande, i lidt brunet smør. Rør i æggemassen med en paletkniv, indtil æggemassen er stiv, og den er klar til servering sammen med bakskuldfileterne.

Ingredienser

  • Bakskuld
  • 1 lille peberfrugt i tern
  • 3 æg
  • ½ dl. fløde
  • Salt og peber (pas på saltet, da bakskulden er meget salt i sig selv)

Tilbehør: rugbrød og smør, og gerne en Thy øl og en økvavit

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad