"Fish & Chips"

Denne opskrift er børnevenlig. “►” indikerer de steder, børnene kan hjælpe.
fish-and-chips.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Kartofler:
Tilbered grov frites i ovnen, som anvist på pakningen.

Æble-tomatchutney:
Hak løget og æbler groft. Svits løget i olien, og tilsæt æbler, tomat, sukker og krydderier. Lad chutneyen småkoge i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Servér chutneyen varm. Pynt med citron og basilikum.

Fisk, panering:
Bland mel med salt og peber. Vend fileterne heri.

Fisk, stegning:
Steg fiskene på en pande med gyldent smør tilsat olie 2-3 minutter på hver side.

Ingredienser

“Fish”:

“Chips”:

  • 1 kg frosne grov frites
  • salt og peber

Æble-tomatchutney:

  • 1 tsk. olie
  • 1 stort løg
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 2 æbler, f.eks. Belle Boskoop
  • 1/2 tsk. tørret, eller 6 blade frisk basilikum
  • 2 tsk. sukker
  • 1 knivspids kanel
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 1 citron

Tip til opskriften

Tag børnene med ud at købe fisk. Det er spændende, og gør det endnu sjovere selv at være med til at tilberede fisken hjemme i køkkenet.
Fiskefileter kan varieres i det uendelige med kartofler, ris, pommes frites eller pasta.

Fiskehusets tilføjelse: Det er også meget nemt selv at lave grov frites: Du vasker nogle kartofler og skærer dem i både. Dernæst forkoger du dem i en grydefuld letsaltet vand i ca. 15 min. Hæld vandet fra, vend bådene i en god olie og kom dem i en bradepande på bagepapir og bag dem i en ca. 220 gr. varm ovn i ca. 10-15 minutter, til de er gylde og pæne. Server dem med groftkværnet salt.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad