Taverna Bacchus' fyldte blæksprutter

På en ferie på den græske ø Korfu spiste vi denne ret hele to gange, fordi den bare var så god. Vi spiste i øvrigt fisk hver aften hele ugen på denne taverna, som kan besøges her: Taverna Bacchus Vi fik opskriften af ejeren af denne taverna, og vi har lavet den mange gange siden vi kom tilbage til Danmark – og bortset fra den manglende græske stemning, smager retten lige så godt med dansk blæksprutte.
fyldte_blaeksprutter_w.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

  1. Hak tomater og basilikum groft og hvidløg fint. Fyld det sammen med halloumi-osten i blæksprutterne og luk med en tandstik (eller lignende).
  2. Blæksprutterne grilles på en varm grill i ca. 10 minutter. De skal vendes regelmæssigt.
  3. Inden servering skæres blæksprutterne næsten igennem med skrå snit.
  4. De drysses med salt og peber og dryppes med citronsaft og olivenolie (vær ikke nærig med olien).

Ingredienser

  • 4 rensede blæksprutter à ca. 150-200 g
  • 4 tomater
  • frisk basilikum (15-20 blade)
  • 2 fed hvidløg
  • 125 g Halloumi grill ost (kan købes i de fleste supermarkeder om sommeren, men den kan fryses)
  • salt og peber
  • citronsaft
  • en god, koldpresset olivenolie

Tilbehør:

  • Kogte løse ris, kartofler eller friturestegte kartoffelbåde
  • Blandet grøn salat (gerne græsk med oliven)

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad