Torsk i fad

K2-torskFad_lille.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Ris:
Kog risene som anvist på pakken.

Sauce:
Skær æbler i tern og porrer i tynde ringe, og del hvidløgsfeddet i 2. Svits æbletern, porreringe og hvidløg i olien uden at de tager farve. Tilsæt tomater, laurbærblad og paprika, og kog 2-3 min. Rør majsstivelsen ud i fløden, og rør den i saucen. Kog saucen op, og smag til med salt og peber. Hæld saucen i et ovnfast fad.

Fisk:
Skær torskefileten i stykker på ca. 6 cm, og læg stykkerne ovenpå saucen. Drys stykkerne med salt og peber, og stil fadet i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 10 min. Når retten er færdig: drys med persillen, og servér med ris.

Ingredienser

Fisk:

Sauce:

  • 2 mellemstore æbler
  • 2 små eller 1 stor porre
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 2 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. paprika
  • 3 tsk. majsstivelse
  • 1 dl fløde 13% / madlavningsfløde
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 1/2 pakke frossen, hakket persille (eller 1/2 bundt frisk, hakket persille)
  • 4 dl ris

Tip til opskriften

Tip!  I stedet for torsk kan bruges filet af mørksej, lyssej, kuller, kulmule, lange, havkat, laks/Regnbuelaks.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad