Stegt laks med skaldyrssauce

stegt_laks_med_skaldyrssauce.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Ris:
Kog risene, som anvist på pakningen. Fordel dem i 4 store kopper. Tryk risene let, og lad kopperne hvile tildækket.
Ved servering: Vend risene ud af kopperne.

Fisk:
Skær laksefileten i 4 stykker. Steg fisken på skindsiden på en pande i olie i ca. 15 minutter (afhængig af tykkelsen). Drys med salt, vend fisken, og lad den stege endnu ca. 5 minutter.

Skaldyrssauce:
Hak persillen (gem stilkene). Skær løg, gulerod og tomater i grove tern, og svits dem med persillestilke i smør. Tilsæt tomatpuré, cayennepeber, vand og bouillonterninger. Lad det småkoge i ca. 10 minutter under låg. Sigt grøntsagerne fra saucen. Rør fløden med 1 spsk. hvedemel, og hæld det i saucen gennem en sigte. Kog saucen 2-3 minutter ved svag varme. Tilsæt rejer og den hakkede persille. Varm langsomt saucen op (må ikke koge). Smag til med salt og peber. Bemærk! Skaldyrssauce skal spises samme dag, den er tilberedt.

Tilbehør:
Skær bladselleri i ca. 8 cm stykker. Kog dem i letsaltet vand med lidt citronsaft 5 minutter.

Ingredienser

Fisk:

Ris:

  • 4 dl basmatiris

Skaldyrssauce:

  • 1/2 bundt persille
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 2 tomater
  • 15 g smør eller margarine
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 dl vand
  • 1 fiskebouillonterning
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 dl fløde 13%
  • 1 spsk. hvedemel
  • 200 g rejer
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 8 stængler bladselleri
  • salt
  • 1 citron

Tip til opskriften

I stedet for laks kan bruges filet af ørred, torsk, mørksej, lyssej, havkat og lange.

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad