Det hele begyndte for flere år siden med, at Todbøl Dambrug her fra Thy havde nogle økologiske portions-ørreder, som voksede sig lidt for store, og så aftalte vi, at de skulle lade dem vokse endnu større, for derved er de store nok til, at vi kan rense, filetere og KOLDRØGE dem til flotte og velsmagende filet-sider, og det var sammen med det ferske produkt noget, der faldt i kundernes smag. Desværre er Todbøl Dambrug ophørt.
I det hele taget har det været noget turbulent med at skaffe økologiske ørreder de seneste par år, men nu har vi endelig igen de fine, flotte, faste og røde/lyserøde økologiske ørreder fra havopdræt Musholm (opdrættet ved Karrebæksminde). De er selvfølgelig opdrættet efter de strenge regler, der er for opdræt af økologisk fisk, så her er du sikker på at få et helt rent produkt, og smagen er helt i top også, da det er opdræt i saltvand. Og ørrederne er endda større end nogensinde før. Så fileterne af dem er samme størrelse som de store laksefileter, vi ellers sælger, og de er et glimrende helt rent alternativ til laks.
Musholm fisker kun op én gang om året, så vi starter med en frossen råvare, men da den opbevares meget koldt, har det ikke noget at sige for kvaliteten, og det produkt, som vi sender ud her er helt nyrøget.
Som alt andet koldrøget her, så tørsalter/håndsalter vi med grube/stensalt, og det driver en del væde ud af fileterne. Under denne proces, går vi og mærker på fileterne, for når de giver efter for tryk på en helt speciel måde, så er de saltede nok, og vi skyller saltet af dem, og så koldrøger vi dem – også som ægte håndværk – over renset bøgesmuld i præcis den tid, der er nødvendig, for at give dem deres perfekte smag og konsistens. Rigtig mange, der har smagt en skive af vores koldrøgede ørred, siger, at “den smelter på tungen”.
Koldrøget fisk er jo kendetegnet ved, at der røges ved så lave temperaturer, at fisken bliver fast, og dermed kan skæres i pæne tynde skiver – se billeder. Det er slet ikke svært at gøre selv. Det bliver lettest med en rigtig laksekniv, så hvis du ikke har sådan en allerede, så er der et ønske til ønskesedlen nu, for den er brugbar til mange andre ting 🙂
Mængden på 800 g svarer til cirka en hel side, eller et stykke af en større side, men bemærk, vi også udbyder et stykke af en filet på 300 g, som et alternativ, hvis 800 g er for meget, ligesom der er storkøbsrabat ved 5 og 10 kg.
Holdbarhed (ved maks. 5 gr. C): 14 dage i ubrudt emballage, efter åbning ca. 5 dage. Kan også fryses ved modtagelsen og holde sig i 3 måneder ved min. -18 gr. C.
1 ugentlig mail med ugens gode tilbud.