Fiskekokkens helleflynder- eller pighvarlomme

Pighvar-fyldt-DSC01117_edited_w.w1240.h650.fill

Fremgangsmåde

Helleflynder eller pighvar:
Flåes (efter behag – skindet giver også smag) og der skæres lommer heri, som skiftevis fyldes med laks og årstidens grøntsager. Fisken dampes i ovnen med folie over – med lidt tør hvidvin, dild samt en smule frisk fennikel ved – ved 200 gr.C. i ca. 30-35 min.

Sauce:
Lidt finthakket løg sauteres i en gryde. 2 spsk. hvidvinseddike tilsættes og det koges næsten væk. Derefter tilsættes ½ liter fløde, og der koges nu ned til det halve, så tilsættes fonden fra fisken og det koges ned til jævn konsistens. Lige før servering piskes 75 g koldt smør og fintplukket dild deri.

Petit kartofler: 
Små kartofler koges og lige før servering vendes de i smeltet smør og hakket persille samt hakket citronmelisse.

Grøntsager: 
Årstidens grøntsager skæres groft og ristes i olie med en anelse hvidløg og evt. timian eller salvie.

Anretning: 
I bunden af et fad lægges grøntsagerne. Fisken anrettes ovenpå, og hvis ikke skindet allerede er taget af, tages det af nu. Til sidst drysses med dild.

Billedet viser en pighvar, og som retten ser ud, lige inden, den går i ovnen.

Ingredienser

Se fremgangsmåde

Se også

fikse_frikadeller.w1240.h650.fill

"Fikse" frikadeller

torsk_med_sennepssovs.w1240.h650.fill

Torsk med sennepssovs

fiskehusets_fiskesuppe.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's gode fyldige fiskesuppe

Blaekspruttefad_ekstra-billede_DSS04376_2000.w1240.h650.fill

FISKEHUSET's blækspruttefad